جهان

ایران در تولید كنجد از متوسط جهانی پیشی گرفت

مهدی غفاری، رئیس بخش تحقیقات دانه‌ های روغنی این مؤسسه، در گفت‌ و گو با خبرگزاری ایرنا اعلام کرد: تولید کنجد در ایران با میانگین ۹۵۰ کیلوگرم در هکتار، ۴۳۰ کیلوگرم بیشتر از متوسط جهانی (۵۲۰ کیلوگرم در هکتار) است.

به گزارش دیده بان طبیعت و به نقل از روابط‌عمومی مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر؛ مهدی غفاری با اشاره به اختصاص ۵۴,۴۷۷ هکتار از اراضی ایران به کشت کنجد در سال زراعی گذشته، دو چالش عمده در زمینه تولید دانه‌های روغنی را برشمرد و عدم توان رقابت اقتصادی تولید دانه‌های روغنی در مقایسه با برخی محصولات دیگر را به عنوان چالش اول مطرح کرد و راهکار آن را هدفمندسازی یارانه‌ها به نفع تولیدکنندگان داخلی دانست.

رئیس بخش تحقیقات دانه‌ های روغنی نقص در سازمان تامین بذر طبقه گواهی شده، به دلیل محدود بودن تعداد شرکت‌ های فعال در این زمینه، چالش دیگر بر شمرد که این مسئله منجر به کمبود بذر و کاهش سطح زیر کشت می‌ شود.

مهدی غفاری، رئیس بخش تحقیقات دانه‌ های روغنی مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در پایان بر ضرورت حمایت از بخش خصوصی و شرکت‌ های دانش‌ بنیان برای توسعه تولید دانه‌ های روغنی در کشور  با تسهیل فرآیندهای اخذ مجوزهای قانونی تاکید کرد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا