غذا

ایران در تولید ذرت علوفه‌ای به خود كفایی رسیده است

محمد زمانیان، رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا، اعلام کرد که ایران در تولید ذرت علوفه‌ای به خودکفایی رسیده و سالانه ۱۸ میلیون تن از این محصول در کشور تولید می‌شود، در حالی که این تولید بیش از نیاز داخلی است.

به گزارش دیده بان طبیعت و به نقل از روابط عمومی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر؛ زمانیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا خاطرنشان کرد: در حال حاضر، ارقامی مانند ذرت، مازاد حبوبات و صیفی‌جات به کشورهای همسایه صادر می‌شود، اما در مورد گیاهان علوفه‌ای بیشتر بذرها به صورت رسمی و غیررسمی در شهرهای مرزی مبادله می‌شوند.

وی با بیان اینکه موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر هدف خود را تولید و اصلاح ارقام پرمحصول گیاهان زراعی تعریف کرده است، بر نقش این موسسه در تأمین امنیت غذایی کشور تأکید کرد و گفت: “امیدواریم علاوه بر تأمین امنیت غذایی، با تولید کافی، به اقتدار غذایی نیز دست یابیم”.

رئیس موسسه در این گفت و گو به خودکفایی کشور در تولیدگندم اشاره کرد و گفت: ارقام گندمی که توسط موسسه معرفی شدند، دارای عملکرد بالایی بوده و در سال جاری بیش از ۱۶ میلیون تن گندم تولید شده است که توانسته ایم در مورد این محصول در سال گذشته خودکفا شویم.

وی با بیان اینکه تاکنون ۶۱ رقم جدید دانه‌های روغنی معرفی شده، گفت: این موسسه بر روی ۳۵ محصول زراعی فعالیت های تحقیقاتی به نژادی و به زراعی انجام می دهد و در زمینه‌ دانه‌های روغنی، با توجه به نیاز کشور به تولید روغن در کشور، تحقیقات بیشتری در این زمینه باید صورت گیرد.

زمانیان در پایان بیان کرد: تحقیق و پژوهش در زمینه تمام محصولاتی که با سفره مردم ارتباط دارد، یک وظیفه ملی است و امیدواریم با تلاش‌های مستمر به نتایج مؤثری دست یابیم.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین بررسی کنید
نزدیک
دکمه بازگشت به بالا