مسافرت

تورهایی که جان بخشید / دریاچه نئور چگونه احیا شد؟

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: جمعیت گونه مهاجم کاراس از طریق مبارزه فیزیکی و بیولوژیکی در سال های اخیر به‌طور چشمگیری کاهش یافته به طوری که امروز میگوی گاماروس که شاخص احیای تالاب است، به تالاب نئور بازگشته و وضعیت این دریاچه به حالت پایدار و مطلوب رسیده است.

به گزارش دیده بان طبیعت و به نقل از ایرنا؛ حسن قاسم‌پور روز شنبه در گفت و گوی تفصیلی با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه به دنبال افزایش جمعیت گونه مهاجم کاراس، میگوی گاماروس از سال ۹۲ در دریاچه مشاهده نشده بود، افزود: میگوی گاماروس در گذشته در این تالاب وجود داشت اما با حضور ماهی مهاجم کاراس و بالا رفتن بار آلی این تالاب طی یک دهه اخیر گاماروس تنها در چشمه‌های اطراف تالاب به مقدار محدود دیده می‌شد.

وی با اشاره به اینکه تالاب نئور اردبیل متأثر از ورود گونه ماهی غیربومی کاراس وضعیت نامساعدی داشت، بیان کرد: این ماهی مهاجم با قدرت تکثیر و تحمل بالا، تنوع زیستی و حیات تالاب نئور خصوصاً گونه بومی میگوی گاماروس (گونه شاخص تالاب نئور) را در معرض خطر جدی قرار داده بود.

وی اظهار کرد: برای غلبه بر این مشکل زیست محیطی حذف فیزیکی گونه مهاجم کاراس به همراه مبارزه بیولوژیک به طور توأمان، به عنوان راهکار عملیاتی مبتنی بر نظرات کارشناسی، در کمیته اکولوژی دفتر حفاظت و احیای تالاب‌ها مطرح و پس از بحث و بررسی ابعاد مختلف آن، به تأیید اعضای کمیته رسید و در دستور کار اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل قرار گرفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اضافه کرد: از آن زمان تا سال ۱۴۰۰ با اینکه اقداماتی برای حذف و مبارزه با گونه مهاجم کاراس انجام شد اما آن طور که باید و شاید نتایج قابل توجهی در این رابطه به دست نیامد و روز به روز وضعیت دریاچه به سمت پرغذایی می‌رفت.

قاسم پور ادامه داد: با رایزنی های صورت گرفته و اختصاص بودجه مناسب از سال ۱۴۰۱ مبارزه جدی‌تر با این گونه مهاجم آغاز و در سال اول با تور ریزی های گسترده در سطح دریاچه، به اندازه ۱۰ سال قبل گونه مهاجم کاراس از تالاب حفاظت شده نئور جمع‌آوری شد به طوری که در سه سال اخیر ۱۲۰ تن گونه مهاجم کاراس از دریاچه نئور جمع آوری شد.

وی با بیان اینکه در سال اول به مدت ۲۱ روز با تور ریزی اقدام به صید و حذف فیزیکی گونه مهاجم کاراس شد، گفت: برای حذف فیزیکی بیشتر گونه مهاجم کاراس در سال دوم (۱۴۰۲) سه مرتبه در طول سال از جمله قبل از شروع فصل تخم ریزی، مرداد و شهریورماه و همچنین اواخر مهر و اوایل آبان ماه قبل از اتمام فصل کاری اقدام به صید، حذف و پاکسازی فیزیکی گونه مهاجم ماهیان کاراس شد.

وی با اشاره به اینکه صید و حذف فیزیکی قبل از تخم ریزی کاراس بسیار تاثیرگذار بود، افزود: این روند در سال ۱۴۰۳ نیز ادامه یافت به طوری که در حال حاضر گونه مهاجم کاراس در این تالاب بسیار کاهش و از سوی دیگر میگوی گاماروس در آن افزایش یافته است که نشانگر بهبود وضعیت این تالاب است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با بیان اینکه میگوی گاماروس به عنوان گونه شاخص جانوری تالاب نئور در آب‌های آلوده امکان ادامه حیات ندارد و در آب‌های تمیز دیده می‌شود، اظهار کرد: حیات مجدد و افزایش گاماروس در تالاب نئور نشان‌دهنده موفقیت‌آمیز بودن عملیات احیای این تالاب طی سال‌های اخیر است و به نظر می‌رسد شرایط این تالاب به نوعی به حالت پایدار رسیده است.

قاسم پور با اشاره به اینکه شرایط تالاب نئور به شرایط ۱۳ سال قبل بازگشته است، بیان کرد: با اقدامات انجام شده امروز علاوه بر افزایش چشمگیر میگوی گاماروس در تالاب نئور، وضعیت ظاهری (فیزیکی و شیمیایی) دریاچه نیز بهبود یافته به طوری که آب آن تمیز و رنگ آن شفاف شده و بار آلی و آلایندگی آن کاهش یافته است و همچنان پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب در تالاب نئور، شرایط زیستی آن و تغییرات جمعیتی گونه‌های بومی و غیربومی تالاب به طور منظم پایش می‌شود.

وی اضافه کرد: در سال جدید نیز پاکسازی و حذف فیزیکی با استفاده از تور به صورت محدود و مبارزه بیولوژیکی توسط دشمن طبیعی با رها سازی بیشتر اردک ماهی طبق برنامه‌ریزی‌های قبلی با استفاده از توان محیط‌بانان، کارشناسان، صیادان بومی و کارگران و جوامع محلی با هدف حذف جمعیت ماهیان مهاجم کاراس و احیای کامل گونه بومی گاماروس از سطح تالاب نئور همچنان ادامه خواهد یافت.

وی با بیان اینکه طرح احیای دریاچه نئور در سایر تالاب‌های کشور هم قابلیت اجرا دارد، ادامه داد: طرح احیای تالاب نئور از جمله طرح‌های بسیار موفق محیط زیست در سطح کشور بوده است و این طرح می‌تواند به عنوان الگو در سایر تالاب‌های کشور هم مورد استفاده قرار بگیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل در خصوص صدور مجوز صید برای گردشگران و ماهیگیران، گفت: با اینکه درخواست‌های زیادی از سوی علاقه مندان برای صید وجود دارد اما این درخواست ها و صید تفریحی و ورزشی با قلاب برای گردشگران بستگی به وضعیت و تعداد ماهیان دارد و قابل بررسی است با این حال تدابیر شدید حفاظتی در تالاب در حال اجراست و محیط‌بانان سازمان محیط زیست استان در منطقه حضور دارند.

قاسم پور با بیان اینکه قزل آلا گونه بومی تالاب نئور نیست، افزود: اردک ماهی بهتر از قزل‌آلاست و پروتئین بیشتری نسبت به قزل‌آلا دارد و از نظر اقتصادی هم در مقایسه با قزل‌آلا به صرفه‌تر است.

این کارشناس محیط زیست با اشاره به اینکه تلاش برای احیای کامل تالاب نئور از اولویت‌ های اصلی اداره کل محیط زیست استان اردبیل است، اظهار کرد: با اجرای طرح جامع مدیریت زیست ‌بومی دریاچه نئور، گردشگری پایدار در این منطقه توسعه می‌یابد چرا که دریاچه نئور به‌دلیل قرارگیری در مناطق خوش آب و هوای مرتعی و جنگلی و سرسبز یکی از بکرترین جاذبه ها و شگفتی های طبیعت در اردبیل است و برای بسیاری از طبیعت‌دوستان بازدید از آن هیجان‌انگیز می باشد.

به گزارش ایرنا ، تالاب نئور با مساحت بیش از ۴۰۰ هکتار بخشی از منطقه حفاظت شده لیسار و جزو مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست در ۴۸ کیلومتری جنوب شرقی اردبیل واقع شده است و این تالاب به طور متوسط پنج متر عمق دارد که در برخی مناطق عمیق‌تر هم می‌شود و تاکنون در این منطقه ۷۰ گونه گیاهی و ۹۰ گونه جانوری شناسایی شده است.

نئور بزرگترین دریاچه طبیعی آب شیرین استان اردبیل به شمار می‌رود، مساحت آن در زمان پرآبی به ۴۰۰ تا ۴۲۰ هکتار افزایش می‌یابد و منبع تغذیه آبی آن بارش‌های باران و برف، ذوب یخ‌های کوه‌های اطراف و چند دهنه چشمه اطراف و کف دریاچه است.

طرح احیای آهوی مغان؛ طرح برتر حیات وحش کشور

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: طرح احیای آهوی مغان جزو سه طرح برتر حیات وحش در کشور است و با اقدامات و تمهیدات اتخاذ شده آهوی مغان دوباره احیا شده و به شرایط خوبی رسیده است.

قاسم‌پور افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست استان در سال ۱۳۸۹ با به ثبت رساندن منطقه حفاظت شده مغان و با فنس‌کشی محدوده‌ای به مساحت حدود ۲۴ هکتار در این منطقه در نزدیکی روستای “علملو” شهرستان پارس‌آباد و اصلاندوز نسبت به انتقال تعدادی آهو از دشت سهرین استان زنجان اقدام و به صورت نیمه‌طبیعی تصمیم به احیای آهوی دشت مغان کرد.

وی با بیان اینکه در آن سال در مجموع ۶ راس آهو به سایت احیا و تکثیر مغان انتقال داده شد، اظهار کرد: در تیرماه سال ۱۴۰۱ با رهاسازی تعداد ۱۹ راس آهو به زیستگاه‌های طبیعی، گام نهایی برای احیای این گونه منحصر به فرد برداشته شد.

وی بیان کرد: هم‌اکنون ۳۵ راس آهو در سایت مغان وجود دارد و طبق بررسی‌ها و پایش‌های صورت گرفته آهوهای مغان با شرایط محیطی منطقه کاملا سازگار شده است ، ضمن اینکه طی یک سال اخیر هیچ شکار، صید و تلفاتی گزارش نشده است و محیط بانان در منطقه حضور شبانه روزی دارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اضافه کرد: طرح احیای آهوی مغان با تلاش محیط‌بانان، مشارکت و همکاری جوامع بومی و محلی و فرهنگ‌سازی یکی از طرح‌های موفق احیای حیات وحش در کشور است به طوری که امروز آهوان مغان که در ۵۰ سال اخیر منقرض شده بود، در سال‌های اخیر در طبیعت رهاسازی شده و در زیست طبیعی زندگی می‌کنند.

قاسم پور با بیان اینکه منطقه حفاظت شده مغان جزو یکی از بهترین سایت‌های سازگار با محیط زیست جهت احیای این گونه در کشور است، گفت: سایت تکثیر آهوی مغان محل پرورش و نگهداری یکی از گونه‌های در معرض تهدید منطقه جایی است که بچه آهوها باید با اقدامات امنیتی مختلف از تهدید شکار و زنده گیری حفاظت شوند و بتوانند نسل خود را احیا کرده و روزهای شیرین گشت و گذار گله‌ای در شرایط ایده آل و کاملا طبیعی در محیط باز را از نو زنده کنند.

وی افزود: با رهاسازی آهوان سایت مغان گردشگری طبیعی منطقه توسعه یافته و سالانه هزاران نفر گردشگر از اقصی نقاط کشور از این منطقه بکر و دیدنی بازدید می‌کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با اشاره به تولید و پخش مستند آهوی مغان، اظهار کرد: با توجه به پیوند دیرینه آهوی دشت مغان با فرهنگ اصیل عشایر منطقه در این فیلم مستند سعی شد تمام مراحل این گونه ارزشمند، از انقراض تا بازگشت آهو به طبیعت زیبای دشت مغان در معرض نمایش علاقه‌مندان و مخاطبان قرار گیرد تا جلب مشارکت مردم به خصوص عشایر منطقه بیش از گذشته در حفاظت از این گونه شاخص و ارزشمند افزایش یابد.

قاسم پور بیان کرد: برای تقویت بنیه ژنتیکی و کاهش درون آمیزی آهوان مغان امسال تعدادی آهو از دیگر سایت‌ها و زیستگاه ها از جمله زنجان و کردستان به سایت مغان انتقال داده خواهد شد و امیدواریم با ادامه این روند در آینده نزدیک شاهد گشت و گذار گله های چند صد راسی این گونه در منطفه باشیم.

وی از مردم، دوستداران طبیعت و جوامع محلی خواست، نگذارند زیبایی بیش از حد این گونه بلای جانش شود و گرفتار زخم‌های بی‌تدبیری و نابودی شود چرا که تهدید همچنان پابرجاست و وسوسه شکارچیان افول نکرده است.

وی از همه به‌ویژه شکارچیان خواست وسوسه شکار و تخریب طبیعت زیست جانوران را از خود دور کرده و راه به خطا رفته را تکرار نکنند، تا آهوی زیبای مغان دوباره با طبیعت آشتی کرده و به دامن طبیعت برگردد و در زمین مادری خود بخرامد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل در خصوص طرح دیگر احیای حیات وحش در استان اردبیل، افزود: در سال‌های گذشته در سایت فندقلوی نمین که سایت منتخب کشوری است، طرح احیای مارال یا گوزن قرمز تعریف شده بود و چون گونه عادی و در معرض خطر نبود، ادامه آن توجیه نداشت برای همین سه سال پیش تصمیم گرفته شد طرح تکثیر و احیای گوزن زرد ایرانی که گونه حمایت شده و در حال انقراض است در این سایت اجرا شود.

وی اظهار کرد: تنها دغدغه و نگرانی در سایت فندقلوی نمین زمستان‌های سرد منطقه بود و برای همین در این سایت اقدامات حفاظتی و زمستان گذرانی راحت و مناسب مانند احداث سرپناه و تجهیز سایت انجام شد تا گوزن‌ها از سرما در امان بمانند.

وی با اشاره به اینکه وضعیت جایگزینی گونه گوزن زرد ایرانی با گونه مارال در سایت فندقلوی نمین مناسب است، بیان کرد: وضعیت گوزن‌های زرد ایرانی از لحاظ وضعیت جسمانی و سازگاری با محیط در سایت تکثیر و احیای فندقلوی نمین مطلوب است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با بیان اینکه امسال اولین گوزن زرد ایرانی در سایت فندقلو نمین متولد شد، اضافه کرد: امیدواریم با توجه به سازگاری این گونه با ارزش با شرایط محیطی و اکولوژیکی منطقه و در سایه تلاش شبانه‌روزی همکاران محیط زیست استان با اجرای موفق طرح تکثیر گونه حفاظت و حمایت شده گوزن زرد ایرانی در محل سایت فندقلوی نمین شاهد ازدیاد تدریجی جمعیت آن در آینده نزدیک باشیم.

قاسم پور ادامه داد: هم اکنون در کل کشور ۳۰۰ راس گوزن زرد ایرانی وجود دارد که ۱۳ راس آن در سایت فندقلوی نمین نگهداری می شود و با تکثیر و ازدیاد جمعیت، آنها به دیگر زیستگاه ها در نقاط مختلف کشور انتقال داده خواهند شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل در بخش دیگری از این گفت و گو با بیان اینکه هر سال ۹ مورد سرشماری (بهاره و پاییزه) برای گونه های شاخص در نقاط مختلف این استان انجام می شود، گفت: نتایج سرشماری نشان می دهد ۱۰ تا ۱۵ درصد گونه های سرشماری شده در استان افزایش یافته است.

قاسم پور افزود: پرندگاه آبزی و کنار آبزی در نقاط مختلف استان، پستانداران شاخص مانند کل و بز در کوثر و خلخال، آهو در منطقه مغان و قرقاول به عنوان نماد حیات وحش استان اردبیل در شهرستان‌های اصلاندوز، گرمی، بیله‌سوار و پارس‌آباد از جمله گونه های سرشماری شده در سالهای اخیر است.

وی با اشاره به تصاویر ثبت شده از گونه‌های نادر حیات وحش مانند پلنگ، کفتار راه راه، خرس قهوه ای و گربه وحشی، روباه، سمور سنگی، سمور آبی، گراز، جرد ایرانی، عقاب طلایی و کبک در استان اردبیل، بیان کرد: در سه سال اخیر در ۲۰ نقطه مختلف استان فیلم و تصاویر پلنگ ثبت و ضبط شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اضافه کرد: این استان با توجه به شرایط خاص توپوگرافی و اختلاف سطح گسترده از سطوح زمین‌های پست مغان و حاشیه قزل اوزن تا قله سبلان و اختلاف عرض جغرافیایی شمال و جنوب استان، دارای پوشش متنوع و گسترده گیاهی و جانوری است.

قاسم پور ادامه داد: با اینکه مساحت استان اردبیل حدود یک درصد از مساحت کشور را تشکیل می دهد، اما ۵۰ درصد تنوع گونه پرندگان کشور در این استان رصد و سرشماری شده است.

وی گفت: اردبیل به لحاظ نزدیکی جغرافیایی به سواحل دریای خزر و با داشتن تالاب‌ها و آبگیرهای مناسب در یکی از مسیرهای مهاجرتی اصلی پرندگان در کشور قرار دارد و همه ساله شاهد مهاجرت انواع مختلف از گونه‌های پرنده به استان هستیم.

این کارشناس محیط زیست با بیان اینکه دریاچه زیبای شورابیل اردبیل به مامن پرندگان مهاجر تبدیل شده است، افزود: هماهنگی های لازم با شهرداری اردبیل برای ایجاد و راه اندازی ایستگاه ثابت پرنده‌نگری در منطقه گردشگری شورابیل انجام شده است.

قاسم پور با بیان اینکه امروز پرنده‌نگری یکی از پرطرفدارترین رشته‌های طبیعت‌گردی مورد استقبال علاقه‌‎مندان و بسیاری از مردم است، اظهار کرد: با راه اندازی سایت پرنده نگری در شورابیل علاوه بر افزایش حفاظت و حراست از پرندگان توسط عموم مردم، گردشگری طبیعی مسئولانه نیز توسعه خواهد یافت.

پساب و فاضلاب از مهم‌ترین عوامل تهدیدکننده محیط زیست اردبیل است

مدیرکل محیط زیست استان اردبیل با بیان اینکه پساب شهری و فاضلاب صنعتی همچنان از مهم‌ترین عوامل تهدید کننده و معضلات محیط زیست در این استان است، گفت: مدیریت پساب و فاضلاب در این استان برابر با سرعت توسعه پیش نرفته است و و امروز حجم پساب و فاضلاب شهری تولیدی اردبیل با ظرفیت تصفیه‌خانه موجود همخوانی ندارد.

قاسم پور افزود: به طور مثال تصفیه‌خانه فاضلاب شهری اردبیل واقع در روستای کرکرق ظرفیت تصفیه پساب ۱۲۵ هزار جمعیت را دارد این در حالی است که هم‌اکنون جمعیت شهر اردبیل به بیش از ۶۰۰ هزار نفر افزایش یافته است.

وی با اشاره به شرایط حاد تصفیه‌خانه فاضلاب شهری اردبیل بیان کرد: محیط زیست استان طبق وظیفه ذاتی و نظارتی خود ضمن انجام پایش های مختلف، برگزاری جلسات با حضور مسئولان ارشد استان و صدور اخطاریه های زیست محیطی در نهایت با توجه به تاخیر در انجام فرایند توسعه و ارتقا تصفیه خانه از شرکت آب و فاضلاب استان به مراجع قضایی شکایت کرده است.

وی اظهار کرد: سال گذشته مسئولان آب و فاضلاب استان وعده داده بودند که مشکل تصفیه‌خانه شهر اردبیل را تا خرداد ماه حل کنند اما این وعده تحقق نیافته است و محیط زیست استان ضمن گزارش موضوع به مقامات ارشد استانی و کشوری، پیگیر موضوع از مراجع ذیصلاح است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با اشاره به مشکلات تصفیه‌خانه شهرک صنعتی اردبیل، ادامه داد: محیط زیست از شرکت شهرک‌های صنعتی نیز به دلیل ایجاد آلودگی محیط زیست قبلا شکایت کرده بود و مسئولان این شرکت اقداماتی برای حل مشکل تصفیه‌خانه شهرک صنعتی اردبیل انجام دادند و نسبت به توسعه و افزایش ظرفیت تصفیه خانه اقدام کردند و هم اکنون به دلیل راهبری ناصحیح تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی، پرونده حقوقی لازم در دادستانی نمین مفتوح بوده و اقدامات لازم در دست پیگیری است.

رشته محیط بانی در اردبیل دایر شد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل همچنین با بیان اینکه اردبیل جزو سه استان در کشور است که رشته محیط بانی در آن دایر شده است، گفت: در سال ۱۴۰۱ رشته محیط‌بانی در هنرستان‌ کشاورزی شهید باهنر اردبیل ایجاد شد.

قاسم پور افزود: در سال اول ۱۸ دانش آموز در اردبیل بعد از اتمام دوره تحصیلی راهنمایی رشته محیط بانی را انتخاب و در این مدرسه ثبت نام کردند.

وی با اشاره به کمبود محیط‌بان در استان اردبیل، بیان کرد: طبق استاندارهای جهانی برای هر هزار هکتار یک محیط بان نیاز است این در حالی است که در ایران و استان اردبیل برای هر هشت تا ۱۰ هزار هکتار یک محیط بان وجود دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اضافه کرد: محیط‌بانان در خط مقدم حفاظت از عرصه‌های طبیعی استان مشغول فعالیت هستند و با پرورش محیط‌بانان از طریق هنرستان‌های کار و دانش متعلق به آموزش و پرورش علاوه بر رفع مشکل کمبود محیط بان، اثربخشی و بهره‌وری این نیروها افزایش خواهد یافت.

قاسم پور در ادامه تصویب و ارتقای ۱۰ هزار هکتار سطح منطقه شکار ممنوع دربند مشکول به منطقه حفاظت شده در شورای عالی محیط زیست کشور، تصویب و ثبت اثر طبیعی ملی درختان فسیلی شیخ محمدلو مشگین شهر به مساحت ۱۹۵ هکتار، تهیه و خرید دوربین های تله ای، مدار بسته و تصویربرداری پیشرفته و نصب در مناطق و ثبت تصاویر و فیلم های گونه‌های نادر حیات وحش استان و برگزاری کارگاه‌ها و نشست‌های آموزشی و تخصصی طبیعی در سطوح ملی و استانی در حوزه حیات وحش، خرید قایق و تجهیزات حفاظتی برای تالاب ها و نظارت بر روند تامین حقابه تالاب ها و نصب تابلوها و علائم هشدار دهنده در راستای کنترل و جلوگیری از ورود دام به حریم تالاب نئور را از جمله اقدامات محیط زیست طبیعی ذکر کرد.

وی راه اندازی مجدد و راهبری ایستگاه اول سنجش کیفی هوا و خرید، نصب و راه اندازی ایستگاه دوم سنجش کیفی هوای شهر اردبیل، معرفی ۲۹۲ مورد کشت زیر نایلونی و جالیزکار به مراجع قانونی، اخذ تاییدیه واحدهای دارای مشکل زیست محیطی به صندوق ملی محیط زیست جهت دریافت تسهیلات کاهش آلودگی، کسب رتبه برتر کشوری برای دومین بار توسط حفاظت محیط زیست اردبیل در عملکرد پنجره واحد مدیریت زمین، تجهیز بیمارستان های استان به سیستم های بی خطر سازی پسماندهای عفونی و ایجاد ۲ مرکز امحای پسماند عفونی توسط بخش خصوصی در استان، برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت پسماند برای شهرداران، روسای شوراها و دهیاران، صدور مجوزهای انتقال پسماندهای ویژه و صنعتی به میزان ۳۴۲ تن و صدور ۸۶ مورد مجوز ترانزیت بین المللی پسماند، اجرای مستمر برنامه ملی مسیر سبز – ایران پاک و افزایش تعداد آزمایشگاه‌های معتمد در بخش هوا و صدا را از دیگر اقدامات حوزه محیط زیست انسانی این اداره کل عنوان کرد.

وی فعالیت خانه های محیط زیست در نقاط مختلف استان، برگزاری کارگاه آموزشی مختلف، تهیه محتوای آموزشی (فیلم کوتاه و موشن گرافی با موضوع پسماند و خرس قهوه ای، تالاب نئور و غاز پیشانی سفید)، اجرای طرح پاکبانان محرم در شهر اردبیل و معرفی آن عنوان الگوی ملی در کشور و انعقاد ۱۰ مورد موافقت نامه همکاری با دستگاه های اجرایی استان را از جمله اهم اقدامات حوزه آموزش و مشارکت‌های مردمی برشمرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل تامین تجهیزات مخابراتی و توسعه سیستم ارتباطات بی سیم دیجیتال و راه اندازی دکل بی سیم پاسگاه جدید نئور و خرید تکرار کننده شون دره سی و تجهیز مناطق به دوربین های مدار بسته و تهیه، تامین و توزیع جیره غذایی، مهمات، تجهیزات و استحقاقی مورد نیاز پرسنل یگان حفاظت را از جمله اقدامات یگان حفاظت محیط زیست استان ذکر کرد.

قاسم پور با بیان اینکه پارسال ۴۴۹ نفر متخلف زیست محیطی در استان اردبیل به مراجع قضایی معرفی شدند، گفت: در مجموع ۱۴۲ قبضه اسلحه از شکاچیان غیرمجاز در نقاط مختلف استان کشف و ضبط شد که از این تعداد ۱۱۰ قبضه اسلحه مجاز و ۳۲ قبضه اسلحه نیز غیرمجاز و قاچاق بود.

به گزارش ایرنا، از مجموع مساحت استان اردبیل حدود ۱۱ درصد آن جزو مناطق حفاظت شده و تحت مدیریت اداره کل محیط زیست استان است.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا