کسب و کار

امضای تفاهم‌نامه میان سازمان محیط‌زیست و فدراسیون فوتبال برای حفاظت از یوزپلنگ

تفاهم‌نامه همکاری مشترک با هدف بهره‌مندی از ظرفیت مسئولیت اجتماعی ورزشکاران در حوزه محیط‌زیست از جمله حفاظت از یوزپلنگ میان سازمان حفاظت محیط‌زیست و فدراسیون فوتبال ایران به امضا رسید. 

به گزارش دیده بان طبیعت و به نقل از ایرنا؛ روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد، دیروز چهارشنبه دهم بهمن ۱۴۰۳ ، مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال به همراه امیر قلعه نویی سرمربی تیم ملی فوتبال و مهدی محمدنبی نایب‌رئیس اول فدراسیون فوتبال با حضور در سازمان حفاظت محیط زیست با شینا انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست دیدار و گفت وگو کردند.

در این دیدار، تفاهم نامه ای به امضا طرفین رسید که از موضوعات تفاهم‌نامه می‌توان به تداوم حمایت از گونه یوزپلنگ آسیایی به عنوان نماد تیم‌های ملی فوتبال، تشکیل کمیته محیط‌زیست و توسعه پایدار در فدراسیون فوتبال و بهره مندی از ظرفیت چهره‌های ورزشی فدراسیون برای توسعه فرهنگ محیط زیستی اشاره کرد.

امضای تفاهم‌نامه میان سازمان محیط‌زیست و فدراسیون فوتبال برای حفاظت از یوزپلنگ

گفتنی است یوزپلنگ آسیایی (به انگلیسی: Asiatic cheetah) یا یوزپلنگ ایرانی (به انگلیسی: Persian cheetah) (نام علمی: Acinonyx jubatus venaticus) یک زیرگونهٔ در بحران انقراض از یوزپلنگ است و بر اساس برآوردها در سال ۱۴۰۱ تنها ۲۰ قلاده از آن در ایران شناسایی شده و دارای شناسنامه بودند که در سال ۱۴۰۲ این امار به ۱۲ قلاده کاهش یافت. ولی به دلیل استتار خوب این گونه، به احتمال خیلی زیاد بیشتر است و در ۱۴۰۳، ۴۰ قلاده یوزپلنگ شناسایی شده‌اند که بازهم به احتمال خیلی زیاد بیشتر است. در آبان ۱۴۰۳ سازمان حفاظت محیط‌ زیست وضعیت یوز ایرانی را بسیار بحرانی اعلام کرد.[۶] در حال حاضر این یوز به‌عنوان نمادی در لباس تیم ملی فوتبال جمهوری اسلامی ایران است. پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی از سال ۱۳۹۰ آغاز شد. این جانور در مناطق بیابانی در سطح منطقه زندگی می‌کرد و سال‌ها است که نسل آن در معرض نابودی کلی قرار دارد. این جانور فایده زیادی برای طبیعت و محیط زیست دارد. مانند شکار حیوانات پیر و سالخورده که مانع از شیوع بیماری‌های مختلف می‌شوند. نتایج تحقیقات در سال ۱۳۹۹ نشان می‌دهد که بین ۱۰ تا ۲۰ قلاده یوزپلنگ در مناطق حاشیهٔ کویر مرکزی از جمله توران، نایبندان، دره‌انجیر و میاندشت وجود داشتند. این برآورد نتیجه نقشه‌برداری زمینی بدست آمده از بیش از ۱۲۰۰۰ دوربین دید در شب که در مکان‌های مختلف بود.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا